Afname instructies

Waar maak ik de vragenlijst?

Het is belangrijk dat de vragenlijst wordt gemaakt in een rustige omgeving en zonder gestoord te worden door anderen of door geluiden van buiten.

Wanneer maak ik de vragenlijst?

U kunt de vragenlijst op alle tijdstippen van de dag maken. Het is wel van belang dat u zich uitgerust en ontspannen voelt. 

Hoe lang duurt de vragenlijst?

Het maken van de DVLO duurt gemiddeld ongeveer 45 minuten. Sommige mensen zijn wat sneller klaar, anderen hebben iets langer nodig. Het is niet goed of fout om snel klaar te zijn. Dat maakt voor de resultaten niets uit.

Kan ik pauze houden tijdens de vragenlijst?

Wij raden aan de hele vragenlijst zonder onderbrekingen te laten maken. Bij een pauze van langer dan 15 minuten wordt u automatisch uitgelogd en moet u opnieuw inloggen om verder te gaan. Dat is onhandig. Maar u kunt natuurlijk wel af en toe een korte pauze houden om even op adem te komen.

Kan ik teruggaan naar vorige vragen?

Het is niet de bedoeling om met de “back-knop” van de computer terug te gaan naar een vorige vraag. Het programma raakt dan zodanig in de war dat de resultaten mogelijk waardeloos worden.

Wat gebeurt er als ik slordig invul?

Als u de vragenlijst heel slordig invult, dan komt dat ook in het verslag te staan en zijn de resultaten waardeloos. Het is niet erg als u zich een of twee keer vergist. Ga dan niet terug met de "back-knop". Ga gewoon door. Een of twee vergissingen heeft geen of nauwelijks invloed op de resultaten.

Vul eerlijk in!

Er zijn geen goede of foute antwoorden. Maar doe wel uw best! Het is belangrijk dat u eerlijk invult. In de resultaten zult u dan zien dat het klopt. 

Moeilijk of makkelijk?

De meeste vragen zijn gemakkelijk te begrijpen. Over sommige vragen moet u misschien even wat langer nadenken. Dat maakt niet veel uit. Denk rustig na, maar ook weer niet te lang. Het antwoord dat het eerst in u opkomt is meestal het beste.